sâmbătă, 28 decembrie 2013

jurnalul (26)



Pentru astazi (data/ora)... sâmbătă 28 decembrie, ora 18.57
Afara ...  tot ceaţă deasă, becul de la drum (atât de aproape...) de-abia se zăreşte... de la fereastra mea, căsuţa lui Puiu şi căsuţa lui Leu de-abia le descopăr ! Puiu şi Leu nu suportă pocnitorile şi artificiile... acum Puiu se ceartă, prin ceaţă, cu cei care trosnesc la ... pocnitori!!! 
Mă gândesc ...  la cât de important - pentru poporul nostru - este exemplul dat de Regele nostru, prin viaţa exemplară pe care a dus-o! recunosc, sunt o regalistă (şi asta nu de ieri, de azi...)! cât de mult mi-am dorit şi mi-aş dori să revenim la regalitate (la normalitate) şi Regele nostru atât de blând, să aibă o mulţumire după o viaţă atât de încărcată!  cu cât drag îmi povesteşte tăticuţu din amintirile sale referitoare la anii când a trăit la Bucureşti, în ultima perioadă de regalitate! şi ce amintiri frumoase are tăticu despre Regele nostru şi când era mai mic şi venea pe la moşiile pe care le avea familia regală (prin Domeniile Coroanei), ce se învecinau undeva cu Dorobanţu şi Mânăstirea (judetul Călăraşi) - locul copilăriei tăticuţului meu ...   
Locurile de unde invatam ...  sunt şi la TVR: ''Ora Regelui'' este o lecţie minunată pentru toţi!
   (pe Internet la adresa  http://www.tvrplus.ro//editie-ora-regelui-169025 ) ... tăticu urmăreşte întotdeauna cu lacrimi în ochi emisiunea!
Sunt recunoscătoare ... părinţilor pentru educaţia pe care mi-au dat-o, şi mai ales că m-au învăţat ce este bunul simţ! !
In bucătărie ...  e linişte ... mâine om vedea ce va mai pregăti mami ! 
Cu ce sunt imbracata ...  ca de iarnă ...
Citesc ...  poveşti căutând să îmi reîncarc bateriile copilăriei!
Ceea ce astept (sper) ... ca mâine să fie o zi frumoasă! este greu cu atâta umiditate în aer! totul este jilav!!!
Ce mai mesteresc ...  desigur tai lemne !!! am cam făcut bătături în palmele neînvăţate!
Ascult ... focul cum trozneşte în sobă, ceasul de pe perete şi la tv, jurnalul serii ...
In casa ...  e o atmosferă plăcută ... 
Unul dintre lucrurile mele preferate ... cărţile ... şi ... lemnele, desigur ...
Unele planuri pentru sfârșitul săptămânii ... aştept ... evenimente plăcute! 
Aici va prezint ... stema României (cu acvila încoronată)

6 comentarii:

  1. Si eu sunt regalista, draga mea! Bunicul meu a fost soferul printului Nicolae in Bucurestii anilor 40. Tata are amintiri frumoase despre acele vremuri, desi era copil!
    Sa ai o duminica placuta, draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită! nimic nu este întâmplător în viaţă: de aceea suntem prietene - avem multe în comun! îţi doresc o duminică cât mai plăcută!

      Ștergere
  2. Nu pot spune ca sunt regalista dar cred ca regalitatea ar fi o solutie pentru a ajunge la o normalitate.
    O duminica placuta tuturor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită! într-o societate atât de debusolată ca a noastră, Regele ar fi echilibrul nostru - ne-ar arăta clar calea cea dreaptă! îţi doresc din toată inima, o duminică plăcută!

      Ștergere
  3. Eu nu sunt nici regalista nici ne-regalista. Respect regele si institutia pe care o reprezinta de asta nu-l vad prin shleahta de parveniti din parlament...pe care noi ii alegem pe principiul cel mai mic rau sa castige. Imi amintesc ca, acum cativa ani, am intrebat-o pe strabunica mea daca stie care e imnul tarii si a inceput sa-mi cante"traiasca regele in pace si iubire"- pentru ea nu s-a schimbat imnul in 60 ani :). Asta e cu regele si monarhia sunt statornici:), demni, cinstiti - nu au nici o legatura cu...nimic din tara naostra de astazi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. un Rege nu trebuie să se amestece cu şleahta din parlament...un Rege ar fi un ''arbitru'' în societatea noastră, Unsul lui Dumnezeu!
      numai un simbol curat ar mai putea să ne ghideze în aceste timpuri grele...

      Ștergere