duminică, 3 noiembrie 2013

jurnalul (20)



Pentru astazi (data/hora)... duminica 03 noiembrie ora 13.45
Afara ...  e liniste - linistea de dupa-masa ...si in casa este liniste (doar leptopul meu bazaie si ceasul din perete: tic-tac, tic-tac) ... ticutu pufaie usor, dupa masa de pranz! micuta mai sta putin pat, mai pleaca apoi putin pe afara, iar mai sta putin in pat (vrea sa ne faca "gratar" spre seara si e nerabdatoare...)
Mă gândesc ...  la ultima serie de evenimente prin care am trecut: ieri am retrait, spiritual/vibrational, momentele  din ziua nasterii mele (inclusiv si micuta a trecut prin acele stari - ne-am trezit noaptea la aceleasi ore, am fost zbuciumate iar dupa-amiaza, la momentul final...), am avut pe la noi o vizita de lucru (s-a dus cu micuta la cimitir, pentru curatenia locurilor...) al Nicoletei si a lui Andi, nepotelul nostru de suflet!
Din locurile de unde invatam ...  adunam informatii dar care sunt depasite periodic prin viteza timpurilor actuale - si la ce sa le mai pastrezi ?! cui sa le transmiti?! cine mai are nevoie de ele?! am observat ca cei mici s-au nascut atat de atotstiutori, ce sa-i mai invat eu?! 
Sunt recunoscător pentru ...  ca totusi am avut o viata, cu bune si cu rele, inca apropiata de traditiile trecutului inaintasilor !
Din bucătărie ...  nu se mai aud zgomote ... dar pot spune: "a fost o masa delicioasa!"
"Cu ce sunt imbracata ...  ciorapi grosi, lungi, albastri-deschis; o bluza mai groasa, albastru mai inchis, cu o dunga alba la mijloc, pe piept, ce se continua pe cele 2 maneci  ...
Citesc ...  ceea ce am mai scris pe blog si pe facebook... 
Ceea ce astept (sper) ... o saptamana cu intamplari mai vesele !
Ce mai mesteresc ...  am inceput sa imi repar o vestuta din lana alba - nu stiu cand o voi finaliza... mai am ceva planuri "croitoristice" dar nu le spun - daca nu le voi mai incepe apoi si veti rade de mine ?!
Ascult ... jurnalele de stiri, ca de obicei, pentru noutati - care de fapt nu prea sunt vesele!
In casa ...  este cald - atmosfera este placuta (soba a fost incalzita bine de mine aseara) ! dar cred ca ne vom muta toti afara, prin gradina mare, la banca de sub cais, si apoi la ... gratar!!! nu mai are rabdare micuta !!! (si noi - eu, ticutu,Leu si Puiu - suntem la fel dar nu mai zic! cat de mult ne place sa ne afume ... gratarul!!! parca nici nu e asa de gustos ce se afla pe gratar ... mirosul ne innebuneste intotdeauna! )
Unul dintre lucrurile mele preferate ... scrierea pe blog (ma transporta intr-un plan care ma ajuta psihic, sa strabat aceasta perioada dificila a existentei mele de om)!
Unele planuri pentru sfârșitul săptămânii ... maine va incepe o saptamana minunata - speranta ajuta!!!
Aici este o imagine pe care m-am gândit să o împărtășesc:  pentru ca sufletul meu se gandeste la Japonia si  la minunata crizantema - simbol al acestei tari, dragi mie - am gasit pe Internet niste crizanteme superbe (inca nu am fotografii cu crizantemele mele din gradina, care au o nuanta minunata de mov deschis...):

12 comentarii:

  1. Ma bucur, cand citesc ca sunteti bine si te simt linistita. Cred ca a fost tare gustos gratarul :)
    O saptamana frumoasa, cu multe bucurii in viata de zi cu zi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc frumos pentru vizita! a fost o perioada placuta, situata intre 2 zile aniversare: sunt nascuta intr-o zi dar declarata in acte, mult mai tarziu ... incercam sa ii facem, si sa ne facem si noua, zile cat mai normale, placute lui ticutu...nu mai spun, cat de mult conteaza si pentru cateii nostri - care simt ca se intampla ceva... multumesc frumos pentru urari! si eu va doresc multa sanatate!

      Ștergere
  2. Foarte frumos povestești,îmi place mult cum scri!
    Îți doresc o săptămână frumoasă și plină de bucurii!
    Pup și îmbrățișez cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc frumos pentru vizita! ma bucura mult vorbele calde pe care mi le transmiti! as fi putut, candva, sa am alta specialitate in munca: arta plastica... cand eram mica, am cochetat cu versurile...literatura mi-a placut mult ...admiram mult stilul lui Balzac si tehnica de a scrie...mi-ar fi placut sa am o viata de scriitor! multa sanatate iti doresc!

      Ștergere
  3. Crizantemele imi plac si mie am si eu un curpan galeben si unul alb in curte frumos au inflorit anul acesta. Asa cum zici copii nostri vin cu toata informatia sub brat si de multe ori ne invata si pe noi, dar totul depinde si de noi sa ii apropiem de traditia stramosilor nostri.
    Multa sanatate si bucurii cit mai multe

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc frumos pentru vizita! admir mult crizantemele, au petale asa de gratioase! sunt singurele flori pe care le pot admira in aceasta toamna tarzie, in gradina noastra! iti doresc multa sanatate!

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. multumesc frumos pentru vizita! daca as fi reusit sa fotografiez crizantemele mele, te-ai fi bucurat si mai mult: am in gradina cateva exemplare superbe! iti doresc multa sanatate!

      Ștergere
  5. Absolut minunate florile! :)
    Sa ai o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc frumos pentru vizita! si tie iti doresc o seara placuta!

      Ștergere
  6. Sa ai ani multi si buni si frumosi. Scrii intr-un fel foarte cald, imediat intru in atmosfera de la voi din curte, din casa, simt caldura emanata de soba, ma afum de la gratar, stau sub cais...poate intr-o zi ai sa scrii despre o fetita care avea multe vise intr-o curte cu doi caini, un cais, o soba, un gratar, o mama si un tata ca dintr-o poveste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc frumos pentru vizita! imi incalzesti sufletelul cu asemenea vorbe! imi place sa scriu...sper sa am multa liniste sufleteasca, in viitorul apropiat, ca sa pot sa scriu ghidata de caldura sufletului meu! nici nu iti poti imagina cat de mult ma ajuta moral acest blog si prietenele pe care le am! iti doresc multa sanatate!

      Ștergere