sâmbătă, 19 octombrie 2013

jurnalul (19)


Azi (ziua, ora) - 19.10.2013 ora 8,05
Afară ... e un început de seară liniştită...azi-noapte a fost o Lună mare, o lumină puternică de parcă era ziuă ... demult nu am mai văzut o Lună aşa de jos şi atât de mare ... Lună Plină !!! m-am uitat la atelier la Leuţu, care era ieşit afară din pătuţul lui (ca să latre pe cineva...), fără să aprind vreo lumină, şi ne-am văzut reciproc de parcă era ziuă...
Mă gândesc ... că am muncit iar ca o "nebună" şi săptămâna aceasta... mă simt de parcă Cineva îmi analizează activitatea zilnica şi sper să nu îl dezamăgesc (mi-e teamă să nu zică: "Ia uite cum leneveşte!"...mi-ar fi ruşine!)
Locurile de unde invatam ...de oriunde, uneori nici nu ne dăm seama, mai mult ca sigur!
Sunt recunoscătoare pentru ... sănătatea familiei!
În bucătărie ... s-a terminat demult forfota...am încheiat şi activitatea la sobă - focul de seară - avem un vas de sticlă, acoperit, plin cu felii de pâine prăjită în cuptor (de fapt: felii de pâine unsă cu sos de roşii şi brânză mărunţită) - pentru cine mai vrea vreun supliment (de obicei, eu sunt cea care vrea să mai mănânce câte ceva, târziu, în noapte)...
Sunt îmbrăcată ... cu pantalon de pijama alb, tricou roşu...
Ce să mai citesc ... nu mai sunt în stare să mai citesc ceva (am o febră musculară - de-abia mă ascultă degetele ca să scriu aici... ) poate la iarnă sau atunci voi tricota? ...
Aştept (sper) ... o duminică la fel de plăcută ca ziua de sâmbăta ce s-a terminat, aproape...
La ce am mai meşterit ... dacă vă spun că iar am dat jos din cui toporul şi am tăiat crengile mari, care se întindeau spre casă şi spre gard, din doi corcoduşi - mă credeţi?! noroc că nu m-a filmat nimeni - cred că a fost un spectacol pe cinste! - a fost mai greu ca la alţi pomi din curte... dar nu m-am lăsat, m-am suit şi pe scară ...aşa cum "croitoraşul cel viteaz"  cu cei şapte dintr-o lovitură"  ...  apoi am mărunţit totul - pentru foc!  
 Ascult ... tic-tac-ul ceasului de lângă mine ... ticuţu, lângă mine, a urmărit "Cireaşa de pe tort" (între timp s-a terminat) şi este la un meci de fotbal (nu ştiu care - de fapt are meciuri la orice oră din zi şi din noapte, cred!)... 
În casă ... e liniştea plăcută ce se aşterne după o zi aglomerată: muncă multă dar şi plimbare ( ticuţu cu mămicuţa au fost la o plimbare mai lungă) ...
Unul dintre lucrurile mele preferate ... să mă odihnesc în fotoliul de lângă sobă caldă şi să privesc la un film!
Un plan pentru week-end  ... mâine e duminică! 
Aici este o imagine pe care am gândit să o împărtăşesc: 10 comentarii:

 1. Bine ca ai mai terminat cat de cat cu treaba pe-afara si de-acum te mai linistesti!
  Sa ai o duminica frumoasa, draga mea!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc frumos pentru vizita! Nu cred ca se termina treaba pe afara! Cand zic ca este gata-mai apare cate ceva! Si eu iti doresc o duminica frumoasa si o saptamana usoara!

   Ștergere
 2. Hărnicuţă şi sănătoasă! Offff, ce dor îmi este de trosnetul lemnului ars în sobă şi lumina aruncată pe pereţii întunecaţi... târziu în noapte! până la 18 ani am locuit la casă şi tare mult mi-a plăcut!
  Duminică minunată, micuţă japoneză! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc frumos pentru vizita!
   Aseara am stat pana tarziu in fotoliu, langa soba (langa plita, de fapt) si am privit la tv...Ar fi fost tare frumos dar ma durea tot corpul!!! Iti doresc o duminica placuta!

   Ștergere
 3. Mulțumesc de vizită și semnul lăsat la mine pe blog!
  Mi-a plăcut descrierea ta și sunt puțin invidioasă(glumesc)
  eu stau la bloc și nu avem căldură!
  Îți doresc o seară cât mai plăcută!
  Cu drag te îmbrățișez!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. multumesc frumos pentru vizita! si eu am locuit o viata intreaga la bloc - la tara (la casa) locuiesc de aproape 10 ani - o experienta noua pentru mine! iti doresc o seara placuta!

   Ștergere
 4. :) imi amintesc de vremea cand munceam si eu asa...era greu si obositor, si nu mai puteam, dar ce imi placea si ce bine dormeam, si ce tonus bun aveam. Mi-e dor de mirosul pamantului dimineata cand ies aburi din el si de lemn taiat si de soba...O saptamana plina de spor!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. multumesc frumos pentru vizita! asa este, cum zici: imi place ceea ce realizez cu mainile mele! iti doresc o seara placuta!

   Ștergere
 5. Si mie imi place trosnatul lemnelor din soba :) sa stai cu o cana de ceai in mina, pisica pe picioare si pur si simplu sa disfruti de momentul linistit. Iti doresc astfel de zile frumoase cit mai dese posibile Draga Prietena- Japoneza :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. multumesc frumos pentru vizita! nu am pisica - cateii mei nu suporta pisicile! o seara placuta iti doresc!

   Ștergere