vineri, 4 mai 2018

jurnalul (247)

☺Azi ... vineri, 4 mai, orele 22.47
☺Luna mai ... a debutat cu zile de vară !
☺M-am trezit ... prea devreme (mai bine zis, am dormit puțin - toată noaptea am dormit în mici reprize...) - nu pentru că am vreo activitate deosebită azi ci pentru că am avut o durere prin brațe, prin picioare, spate... am depăşit mult limita normalului meu de efort zilnic (dîn ultima perioadă) încercând să realizez multe şi prin interiorul casei dar şi munca zilnică din grădini... 'fără număr, fără număr'... lacomă!? mai am atât de multe de realizat în vara aceasta !!!
☺Recunosc ... că îmi place să am controlul asupra activităților desfăşurate zilnic, cu o programare... îmi este greu când îmi este dat peste cap planul zilei... tipicară ?!
☺Puiu ... este la a treia noapte de trai - zi cu noapte - pe afară... i-am înjghebat  'sediul' pe terasă (nu a vrut să plece de aici...) cu tot ce avea el, mai drag, în culcuşul din casă (inclusiv ursulețul lui de pluş...)... învățat cu liniştea din casă, cam latră la tot ce îi deranjează somnul...
☺Bucătăria ... iar are un aranjament refăcut !
☺Munca săptămânii ... a fost cu aproape de toate: vopsit pe terasă, curățenie aproape generală prin aripa de sud a casei (unde locuim de fapt...), 'plimbarea mobilierului' încercând o 'față' nouă ambientului, preparat mâncarea (pentru ticuțu-a devenit tare mofturos-, apoi pentru mine şi mami) ; tăiat 'ca-n junglă' la iarbă (dacă ar creşte zarzavaturile aşa cum creşte iarba...), umplut bidoane cu apă în colaborare cu mami (eu le umplu cu apă si mami le depozitează ordonat....), udat plantele (s-au înmulțit, treptat-treptat:am cumpărat răsaduri de roşii,  apoi am mai primit un lot de roşii de la o prietenă... parcă sunt prea multe acum !); scos apă din canalizarea bucătăriei (uneori mă simt ca Wilma din Epoca de Piatră...); mami greblează iarba uscată şi eu o depozitez în atelier (pentru Puiu...)!... sâmbăta este pentru spălat rufe !
☺Privind ... situația, pe ansamblu, prin grădini: răsadul de flori a crescut puțin aiurea (unele sunt atât de mici, altele sunt gata de transplantat-am dat şi la prietene); am semănat pătrunjel - nu a ieşit nimic! am semănat busuioc şi cimbru - nu a ieșit nimic! răsadul-de roşii, ardei şi vinete-este bine, s-a adaptat la noi în grădină; a început să crească și porumbul, floarea soarelui, dovleceii și dovlecii ! pomii au terminat cu florile, s-au format micuțele fructe! irişii primiți s-au adaptat, urmează cât de curând să înflorească (oare ce culori ?)...
😊Vrăbiuțele, "nepoatele" lui ticuțu, îmi fac în necaz: vin și fură din măncarea lui Puiu și apoi lasă 'amintiri albe' pe gărduțul terasei (vopsit de mine...)
☺Noutatea săptămânii ... a fost filmul "Under the toscan sun" (Sub soarele Toscanei)-demult nu mai văzusem un film fără împuşcături sau sânge...


12 comentarii:

  1. Uaaau! Zau ca nu te mint: obosesc doar citind despre toate cele ce le faci si le ai de facut! :) Esti de admirat! si de dat ca exemplu. :) Stiu ca e greu, foarte greu, uneori...
    Deci asa! Puiu s-a acomodat in casa. :) Cred si eu! Acolo e ferit de toate cele! Nu bazaie musca, nu trece nimeni pe strada...! :) Se simte in siguranta langa voi!
    Cred ca ar trebui sa vad si eu filmul pe care l-ai amintit... :)
    Iti doresc sa ai un weekend linistit! Spor in tot ceea ce ai de facut! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu aş dori să crezi că mă plâng ! Dacă nu aş scrie astfel "jurnalul" meu, ar însemna să scriu despre o viață imaginară !
      Mă bucur că, acum când scriu, s-a răcorit şi a început să plouă ... nu prea mult dar sper să mai continue
      Acum sunt intr-o mică pauză, deci !
      O seară plăcută îți doresc, din inimă !
      Pupic !

      Ștergere
  2. frumos, frumos si bravo! Tare esti harnica! de acum, poti admira ce ai facut, cateva zile... asa pâna luni ☺ Apoi va trebui sa o iei de la capat - in gradina si in casa, treaba nu se termina niciodata! dar, este atat de placut! Pe mine munca in gradina ma relaxeaza teribil - chit ca am si eu de multe ori febra musculara sau, pielea iritata de la soare (ma dau cu crema cu factor 30).
    Puiu, dragul de el... Leo doarme la noi in dormitot, ba cateodata sare chiar si in pat - la picioarele noastre. Acum ca se insereaza tarziu si se lumineaza atat de devreme, trebuie neaparat sa las rulourile jos, pentru ca daca nu, Leo sta de veghe. Nu care cumva sa vada vreo frunza ca misca, ca si incepe sa marâie! ☺ E gradina lui! ☺☺☺
    Frumos film, l-am vazut. Nici mie nu-mi plac filmele cu sange sau impuscaturi. Nu ma uit decat la filme frumoase ;-)
    Te pup Prietena draga. Un weekend tihnit sa ai! pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, m-am obişnuit deja cu ritmul muncilor de primăvară ! Se adună multe activități, unele se vor rezolvate concomitent şi eu am doar 2 mâini...
      Leo este un cățeluș mai delicat !
      Puiu este şi el răsfățat dar doar de cănd nu mai este Leuțu !
      De iubit, l-am iubit de când l-am întâlnit primă oară, era un 'noduleț', fără blăniță... Dar fiind 2 câini în curte, trebuia să îi iubim pe amândoi...iar Leuțu era gelos !!!
      Îți doresc o seară minunată !
      Pupic !

      Ștergere
  3. Ahhh e clar ca am o mare problema cu timpul. :)))) Stiu in ce an suntem. Dar mereu ma raportez la 2002. Cam asa. Filmul e din 2003. :))))))
    Imi place Raoul Bova (a jucat in Caracatita - adica acolo l--am vazut prima data :D... inaintea erei noastre).

    Lasand acum gluma la o parte, cred ca e minunat la tine acum. Ai putea incerca sa pui direct o radacinuta de patrunjel (sau doar partea de sus cu frunze) am vazut ca se prind. Mi-am adus aminte insa cat de pretentios este mararul... si cum am crezut eu pentru cateva zile ca l-am imblanzit :))))..

    Te pup si iti doresc un weekend relaxant, in care sa te incarci cu energie pentru saptamana viitoare ;). Si iti multumesc pentru inspiratie - si eu sunt in curatenie si reamenajari. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, acum este minunat prin grădini!
      Mulțumesc frumos pentru ideea cu pătrunjelul !
      Pentru că astă-seară a început un picuț de ploiță, sunt şi eu într-o mică pauză!
      Îți doresc o seară minunată !
      Pupic !

      Ștergere
  4. Esti harnica, ambitioasa si dedicata. Sper sa ai si zile de odihna!

    Am vazut filmul de curand la tv. FRUMOS!

    WEEKEND FRUMOS!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu știu dacă sunt de lăudat dar viața m-a dirijat, încet-încet, spre a fi responsabilă pentru toți cei ce trăim în gospodăria noastră ! Deci trebuie să fac față oricărei întâmplări și activități !
      Acum că s-a răcorit puțin, a stropit puțină apă din nori aduşi, forțat, de un vânt mai nervos - sunt într-o mică pauză !
      Îți doresc o seară plăcută!
      Pupic !

      Ștergere
  5. Oricat de multe lucruri sunt de facut, ai grija si de tine! Tot tu le faci oricum. Uneori putina detasare, chiar de cateva minute, iti poate aduce noi idei de optimizare si de micsorare a efortului. Incearca. A vrea sa detii controlul asupra propriei activitati este o risipa de energie in sine. Stiu din proprie experienta! :(
    Nu am vazut filmul. Chiar pare deosebit! Multumesc, draga Prietena.
    Un final de saptamana odihnitor sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ai dreptate ! Şi ticuțu este îngrijorat pentru mine şi mi-a făcut un program ajutător: până în 12, activitățile prin casă, pauză la prânz, apoi activități prin grădini până seara ! Dar eu sar peste pauza de la 12 încercând să bifez mai multe !
      Mulțumesc frumos pentru cuvintele pline de căldură !
      Noroc că, astă-seară, a venit răcoare şi puțină ploiță-deci am pauză!
      Îți doresc o seară plăcută !
      Pupic !

      Ștergere
  6. sa incerci sa te odihnesti mai mult, poate in acest weekend, restantele la somn se resimt in timp!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ai dreptate !
      Noroc că, asta-seară, s-a răcorit și a venit puțină ploicică !
      Deci asta-seară, am pauză !
      Am timp să vă raspund, mai liniştită, la comentarii !
      Îți doresc o seară plăcută !
      Pupic !

      Ștergere