vineri, 10 iunie 2016

jurnalul (152)


Azi ... vineri, 10 iunie 2016, orele 22.55
Zile ... încărcate de ... muncă ! aşa sunt ziele de varăăăăăă... muncă - zi lumină !  
Gândurile ... îmi sunt destul de mult amestecate... sau mai bine zis: cu un ochi râd, cu altul nu !!! parcă se mai zice că este bine să văd partea plină a paharului ... sper !       
Ziua de vineri ... era şi rămâne o zi bună pentru sufletul meu... şi, într-adevăr, am avut şi o parte bună: surpriza de la prietenul Licurici !  
Recunosc ... că îmi place să muncesc toată ziua chiar dacă rezultatele muncii mele se pot vedea mult, mult mai târziu... dar uneori mi se pare că sunt ca în expresia: ''munca în zadar...''... când nu mă aştept, apare ceva şi îmi năruieşte partea legată de speranţă ! oftez ! sigur o să treacă şi perioada asta... totul este efemer !!!    
Bucătăria ... este liniştită...
Sunt ... cu prietenul meu cel nou, leptopul - suntem într-un delicat dans - ne susţinem reciproc, deşi el ştie mult mai multe decât mine ! câteodată, în grădină, muncind, mă gândesc la ceea ce am fost, ce sunt acum şi oare ce voi fi în viitor... curioasă evoluţie am avut în viaţă ! şi dacă stau ''strâmb ca să gândesc drept'', toate perioadele au fost pline de încercări = probe... oare pe câte le-am bifat corect, aşa cum vrea Bunul Dumnezeu ? cred că puţine !!!      
Bodyguarzii ... sunt cam supăraţi... ar dori să stea şi ziua şi noaptea numai cu noi !!! când vine seara, începe supărarea... 
Weekendul ... nu ştiu cum va fi !
Munca mea ... este adaptată perioadei de vară: mai o iarbă tăiată (mai am puţin şi termin iar o tură prin toată gospodăria...), mai un cules de muşeţel sau de căpşuni, mai o curăţenie prin casă, mai pe la cumpărături pe la magazin, mai un săpat de lot de pământ (pentru răsadul de varză), mai un stropit cu apă pe la aproape fiecare plantă din grădini, mai un umplut de bidoane cu apă...  
Tv-ul ... este stins (am mai vizionat un serial din ''Bahar, viaţă furată'' dar s-a terminat... tot trist şi serialul acesta...), iar la ticuţu se aude comentariul de la meciul România - Franţa !!! se aude: Gooooool, România!
Familia ... a fost şi rămâne importantă pentru mine deşi uneori nu mai ştiu cum să fac ca să fie totul bine!
Am ales ... o fotografie cu o minunată cupă a crinului ce s-a deschis în grădină şi ne ameţeşte cu parfumul lui puternic: 




3 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      acum - că suntem în weekend - descopăr şi eu cât este bine să te odihneşti ...

      Ștergere
  2. Las inquietudes y los pensamientos,siempre seran nuestros eternos compañeros

    Saludos desde Andalucia

    RăspundețiȘtergere