vineri, 1 august 2014

jurnalul (57)




Astăzi (data/ora)... vineri, o1 august, ora 19.50
Ziua de azi ... a fost plină de diverse: când nor, când ploaie, când soare ... 
Mă gândesc ...  cu uimire că am ajuns la jurnalul numărul 57 - când a zburat timpul? 
Am învăţat ... că este bine să fii un bun ascultător - tendinţa mea era să vorbesc eu... 
Sunt recunoscătoare ... celor ce mi-au dat o şansă - indiferent în ce domeniu - şi au avut răbdare ca puţinul meu talent să rodească...
În bucătărie ... e acalmie dar mai devreme a fost un mic război: pofticioşi, mami şi ticuţu nu au mai avut răbdare ca să se răcească feliile de pâine prăjite în cuptor (unele cu brânză rasă, altele cu dulceaţă de pepene galben ...) şi le-au făcut ''praf''.
Sunt îmbrăcată ...  în pantaloni scurţi roz (cu puţin bleu în stânga, spre marginea de jos): maieu cu breteluţe subţiri, mov deschis...
Am citit ... doar poezii pe bloguri şi facebook...
Nu ştiu ce să mai aştept ... uneori - viaţa îmi oferă zi de zi surprize care mai de care mai deosebite, dar nu toate plăcute!!!
Am meşterit ... atât de multe azi dar toate cereau muşchi (plus un ''pic'' de creier ...): am tăiat 2 crengi de la un salcâm (ce crescuse subţirel şi prea înăltuţ) pe care l-a rupt vântul de ieri (şi le-am tăiat mai scurt ca să folosim ca araci)...am schimbat orientarea deschiderii a 2 uşi (de la casa lui Puiu şi casa lui Leu, de fapt atelierul lui ticuţu) - adică le-am dat jos balamalele, am orientat uşile cu deschiderea invers (bătea ploaia şi zăpada tot timpul înăuntru) şi am bătut iar balamalele - munca la care deşi am fost executant şef, şeful de lucrări (dar şi mâna a doua de ajutor) a fost MAMI!       
Ascult ... ce discută mami şi ticuţu, pe terasă - la o cafeluţă...
În casă ...  este atmosferă plăcută...      
Prefer ... actiunile fair-play ... bârfele şi minciunile gratuite îmi displac!
Sper ... să reuşesc să desfăşor activităţile pe care mi le-am propus deşi nu îmi este prea uşor - nici mie, nici familiei!
Aici vă prezint ... ceva care să vă distreze puţin (şi eu aveam nevoie de aşa ceva ca să îmi ridic moralul) - Horaţiu Mălăele este minunat :

10 comentarii:

  1. Bine te-am regăsit voioasă! :)
    Adevărat că zboară..., mie mi se pare că am lipsit puţin timp şi văd că, de fapt, au trecut 3 luni. Nici nu ştiu când şi cum...!!
    Cred că astăzi este ziua maestrului parcă... 62 de ani a împlinit, nu?
    Te-mrăţişez cu drag, pe cât mai curând!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      într-adevăr mi-ai cam lipsit !!! sper că eşti bine, sănătoasă!
      da, este ziua aniversară a dlui Mălăele - am verificat anii - 61 ani !
      îţi doresc weekend plăcut!

      Ștergere
    2. Sigur, sunt bine, mulţumesc de grijă.
      am greşit cu un an, nu se supără dânsul :)
      Weekend cât mai plăcut şi ţie!

      Ștergere
    3. eu mă bucur enorm că m-ai vizitat - am verificat data naşterii dlui Mălăele pentru că nici eu nu ştiam bine şi am zis să scriem date în mod corect ca să nu dezinformăm (nu ca să te corectez pe tine, să nu te superi pe mine, da?)!
      cu drag, îţi doresc o după-amiază cât mai plăcută - de mâine să ai o săptămână plină de evenimente aşa cum îţi doreşti!

      Ștergere
  2. Poezii, frumos!!! Nu mai am timp de nimic!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      nici eu nu am timp mult liber la dispoziţie!
      greu găsesc câte o portiţă ca să mai am grijă şi de partea intelectuală din mine!
      cu drag, îţi doresc o după-amiază plăcută!

      Ștergere
  3. Tu esti mesterul casei :) Pacat de salcam, dat tot e bine ca o sa fie de folosinta crengile lui. Cum faceti painea prajita la cuptor ? Vad ca o pregatiti si cu dulce si cu sarat. Dulceata de pepene galben ... mmm :)
    O duminica frumoasa, cu cat mai putina ploaie !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      eu sunt ''băiatul'' familiei (mai ales de când este tati bolnav şi nu are voie să facă nci un efort)! de exemplu, astă-seară m-am ocupat de zăvoraşul montat în partea de sus la poartă:am deşurubat şi înşurubat cuiele zăvorlui pentru a fi bine centrat (de atâtea ploi abundente parcă nici aici nu mai e bine ...) şi mami să poată deschide-închide uşor!
      mami taie felii subţiri de pâine (cea care se învecheşte puţin), şi aşează pe o tavă felii cu dulceaţă, iar pe altă tavă felii cu brânză rasă; rolul meu este de a le inbtroduce în cuptorul cu termostat (din comerţul turcesc...) şi pâinea se şi usucă dar are şi o savoare altfel dacă le-am prepara la cuptorul aragazului!
      noi mâncăm normal (dulce şi sărat separate ca gusturi) doar ticuţu amestecă dulcele cu săratul - nu îl deranjează vecinătatea lor în aceeaşi îmbucătură!
      îţi doresc, cu drag, o săptămână minunată!

      Ștergere
    2. Deci secretul e cuptorul :) Am intrebat, fiindca imi place mult painea prajita si n-am facut-o niciodata in cuptor, doar in prajitorul de paine sau in tostiera, dar cred ca e foarte buna asa cum o faceti voi. Daca as avea mai multi amatori in familie as putea incerca sa o pun si eu pe tava in cuptorul cu aer ... dar in nici un caz acum, la ceas de vara. Maine vom avea 40 de grade Celsius ...

      Ștergere
    3. ai dreptate, Dani ! şi la noi este foarte cald, am plecat cu cuptoraşul mai la răcoare ca să prăjesc pâinea şi să fie ok temperatura în casă...la tostieră sau în prăjitorul de pâine, pâinea nu are gustul acesta, de la cuptorul cu termostat! am mânca într-una !

      Ștergere